Ninja : Note Menggunakan Website Tanpa Mendaftar





Forum yang boleh di access dengan mengunakan method ni terhad untuk web sahaja.

FreeSoftware : Rar Repair




RAR Repair 1.2 Full Version adalah sebuah software yang dapat digunakan untuk merepair file RAR, misalnya file tersebut corrupt atau sebagainya. 

Ninja : Note Muat turun dari scribd tanpa akaun / login

Ninja : Note 10 June 2012 PerturnAgaN...




MajliS PerturnAgaN...

Info : PTPTN Pelajar Kuis Juga Dibekukan

PTPTN Pelajar Kuis Juga Dibekukan : sebelumnya di artikel lepas adalah Unisel dan kini PTPTN pelajar Kuis juga dibekukan.



Datuk Ismail Mohamed Said yang adalah Pengerusi PTPTN ketika dihubungi WebBerita semalam mengesahkan kemudahan bantuan kewangan PTPTN turut dibekukan kepada pelajarKuis buat sementara waktu sama seperti tindakan yang berkuatkuasa ke atas Unisel.

Info : Link Download Games bukan diAdroid Market




Link Download Games bukan diAdroid Market

Nasihat : Penjelasan Hadith Palsu Riwayat Facebook



Alhamdulillah, memberi peringatan terhadap bahaya penyebaran hadith palsu memang baik. Namun sekiranya menyebarkan hadith yang kononnya dikatakan PALSU sedangkan ada yang bertaraf HASAN. Maka ini dinamakan satu jenayah ilmiyyah dan satu bentuk pembohongan terhadap Rasulullah ! 

Oleh itu, dengan inisiatif beberapa sahabat yang menyedari perkara ini telah turut sama mencegah kemungkaran yang dilakukan oleh  individu/golongan yang anti hadith dhoief dan mengelirukan umat Islam yang menyebarkan  kononnya semua hadith yang dimuatnaik dalam youtube susunan mereka (20 Hadith Palsu Riwayat Facebook) adalah PALSU kesemuanya.


Ninja : Note Adobe Flash Jalan Pintas




Bagaimana untuk Percepat workflow anda dalam Flash dengan Pintasan Papan Kekunci:

Berikut adalah beberapa kekunci pintas asas tetapi asas yang akan membantu anda dengan ketara dalam proses mencipta dan animasi dalam Flash.

Ninja : Note web kenapa page ustazazhar.net/v01/ tidak boleh dibuka


Bukti memang tak boleh buka atau provider saya yang sekat.

Kenapa yeap tak boleh buka wep page ustazazhar.net/v01 seperti biasa.
Tak kan lah benda macam ini pun nak sekat. 
Ingat juga down tetapi apabila disemak tengok la www.websitedown.info/ustazazhar.net tak down pun...
(Last updated @ 06/01/2012 23:41:38
)

Ninja : Note Riba'



Hutang perlu dibayar TETAPI RIBA perlukah DIBAYAR.

Ninja : Adakah anda memuat turun Perisian Percuma dari laman web UN-OFFICIAL?


Saya tahu anda adalah pro dalam mencari dan memuat turun perisian cetak rompak,dan saya pasti anda sedar risiko di belakangTetapi bagaimana pula dengan sumber terbuka dan perisian PercumaAdakah anda memuat turun mereka daripada mana-mana laman web pihak ke-3 atau rangkaian perkongsian faildan sedar ianya berRisiko.

Ninja : Note Backtrack


Entry ini adalah untuk saya abadikan kepada sahabatku yang masih belajar untuk mengunakan operation system backtrack. Belajarlah dan jangan berputus asa selagi unifi sebelah rumah anda tidak anda tawan..hikhik...

FreeSoftware : Free Download Manager



Apakah Pengurus Free Download Ia adalah yang berkuasa, mudah digunakan dan download percuma sama sekali pemecut dan pengurus. Selain itu, FDM adalah 100% selamat, perisian sumber terbuka yang diedarkan di bawah lesen GPL. 
 
Return to top of page SiteMap Follower TV Online Copyright © 2010 - 2016 | All Rights Reserved | SaHaBaT BUKIT BOTAK Edited by LAG