Info : Akta Keterangan (Pindaan) 2012 Berkuat-Kuasa Mulai Esok – 1 Jun 2012



Dengan media baru yang semakin popular, termasuk blog, Facebook dan Twitter, serta dalam usaha untuk menjadikan rakyat lebih bertanggungjawab terhadap aktiviti mereka di atas-talian, kini ia telah pun ditetapkan yang mana Akta Keterangan (Pindaan) 2012 bakal dikuat-kuasakan bermula esok, iaitu 1 Jun 2012.

Info : Group Hacker Malaysia ? Update v.1



" Berjuanglah dan berusahalah demi islam dan kebenaran..
kerana kemenangan itu berpihak kepada kebenaran.. "

Sebelum ini saya ada menyenaraikan senarai group hacker Malaysia yang saya tahu di entry ini [ HACKER MALAYSIA ]. Senarai hacker malaysia Atau Lebih Kurang Jumlah Group Hacker Malaysia..?

Ninja : "Kasih Sayang Boleh Dibeli" Sahabatku


Kasih Sayang Boleh Dibeli adalah Ungkapan dari Sahabatku...lalu ditanyakan kepadaku 
APAKAH KEGUNAAN WANG yang sebenarnya lalu saya tidak menjawapnya dan dia berdehem sendiri sambil memberitahu kepadaku WANG UNTUK MEMBELI KASIH SAYANG. Ungkapan yang cukup ringkas tetapi penuh makna yang tersirat yang sukar saya fahami..

Ninja : hurm Google plus kasi Amaran Pula..


Klick untuk pembesaran

Hurm..nak buat macam mana jadi terpaksalah tukar nama samaran lagi..^.^
Asyik-asyik kena Embush dengan Google ini..Adui..^.^

Nasihat : Hukum Tahlil - Ustaz Azhar Idrus

Hukum Tahlil - Ustaz Azhar Idrus





Jangan la melenting kalau pendapat anda tak sama dengan orang lain...

FreeSoftware : SecurityKISS





SecurityKISS


Ia mewujudkan VPN antara komputer riba anda dan pintu masuk keselamatan yang menghalang pihak ketiga daripada melihat aktiviti pelayaran web, mesej segera, muat turunmaklumat  atau apa-apa sahaja yang anda hantar melalui rangkaianInternet dan alamat IP sebenar anda akan tersembunyi.


Ninja : Kenangan Kawan Lama Menyapa E-ONE



Waalaikumusalam bro... Selamat datang kawan ke dunia tanpa sepadan ni..hehe~...
Masih Ingat bro...Nama mu masih dalam ingatan ini...Masta..hehe~

Engkau memang hebat seperti dulu masih dapat menjejaki aq sampai sekarang..^.^

Ninja : Note Menukar Background Logon Dalam Windows 7 Secara Manual




Anda perlu login windows sebagai "Administrator" dahulu untuk melakukannya. Ini tidak dapat dilakukan sekiranya anda menggunakan akaun "Guest".

Freesoftware : Tukar start menu button untuk windows 7 Mengunakan software




Atas Permintaan kawan saya yang malas untuk membuat secara manual. Dikesempatan ini haha~~...Saya akan berkongsi satu software yang memudahkan para Pembenci Window 7 untuk menukar button start yang ada pada start menu WINDOW 7..

FreeSoftware : Format Window XP/ 7 Melalui Pendrive




Apa kelebihan format melalui pendrive ni?
  • Install Windows lebih cepat berbanding menggunakan CD/DVD
  • Menyelesaikan masalah untuk desktop/laptop/netbook yang takde CD/DVD ROM

Ninja : Note Jalan pintas Windows 7 Keyboard



Saya nak kongsi antara keyboard shortcut yang dapat bagi saya senang sikit... haha~~ / lebih kurang memudahkan kerja seharian penggunaan komputer/laptop .

Tutorial : Belajar Melukis


DSC_0039_2

Anda suka SpongeBob SquarePants dan semua watak-watak kartun Nickelodeon lain?
Dimana anda patut belajar bagaimana untuk melukis SpongeBob SquarePants,
dan semua kawan-kawannya.

Nasihat : " DERHAKA "





Saya kira semua tahu hikayat Hang Tuah dan Hang Jebat dan kisah kesudahan persahabatan mereka yang menyaksikan Tuah membunuh Jebat. Ia berpunca dari fitnah terhadap Tuah yang menghasilkan tindakan melulu Sultan Melaka menghukum Tuah dibunuh tanpa usul periksa


FreeSoftware : OpenOffice.org

Apache OpenOffice (incubating)

Apache OpenOffice suite perisian pejabat sumber terbuka yang terkemuka bagi pemprosesan perkataan, spreadsheet, pembentangan, grafik, pangkalan data dan banyak lagi. Ia boleh didapati dalam bahasa kerja dan banyak pada semua komputerbiasa. 

Ia menyimpan semua data anda dalam format standard antarabangsa terbuka dan juga boleh membaca dan menulis fail dari pakej perisian pejabat biasa lain. Ia boleh dimuat turun dan digunakan percuma sepenuhnya bagi apa-apa maksud.

Ninja : Note Melajukan Speed Window 7 Boot





Ini tweak nampaknya tidak mempunyai kesan yang besar pada masa Boot. Sebaliknya menguruskan pemulakan program untuk Window 7.

Ninja : Note Manualkan Service Yang Tidak diperlukan (Windows 7)


DSC_0236_2

Tentang perkhidmatan ataupun service yang tidak penting sekaligus dapat melajukan lagi proses windows 7.

Tetapi, hanya Setkan service tersebut kepada Manual. Maksudnya, service tersebut akan digunakan oleh windows anda JIKA PERLU.


Ninja : Akhirnya terUpgrade juga...


Atas kesinambungan dari entry ini...


Ninja : Extention Screen Capture by Google ( Chrome Sahaja)



Nak memperkenalkan satu Extention yang sangat berguna untuk mengambil screenshot dari mana-mana website. Ianya addon untuk Chrome, kalau internet browser yang lain NINJA tak pasti la pula ada ke tak.

Ninja : Extention AdBlock ( Chrome Sahaja)



 AdBlock ( Chrome Sahaja) .
Website kesukaan anda penuh dengan gambar dan iklan sekaligus membuat web browser korang berat semacam?

Ninja : Masalah Blocked Web ? Ada Penyelesaianya..


DSC_0243_2


Masalah Blocked Web ? Ada Penyelesaianya..bagi...
Web yang diblock oleh admin yg HEBAT dan POWER itu..
Tapi Jangan curik tulang

Info : Shortcut Command yang Terdapat Pada Linux



linux merupakan sebuah Sistem Operasi yang semakin banyak digunakan


Info : Tips Website Anda Agar Tidak Terkena Deface



Tips Pertama
Pada umumnya, hosting websites dilakukan pada ISP (Internet Service Provider) dengan space tertentu, lalu kita melakukan upload website via FTP atau via CPANEL (Control Panel). Webhosting inilah yang mudah sekali dipecahkan oleh Hacker di antaranya mengunakan teknik SQL Injection

FreeSoftware : Active@ ISO Burner


Active@ ISO Burner

Active@ ISO Burner box
Active@ ISO Burner membakar CD / DVD / Blu-ray imej ISO yang serasi dengan standard ISO 9660. Pembakaran automatik juga disokong.

FreeSoftware : Free Partition Manager Software



MiniTool Partition Wizard Home Edition adalah pengurus partition percuma perisianyang direka oleh MiniTool Penyelesaian Ltd pengurus partition kami menyokong 32/64bit Windows Sistem Operasi termasuk Windows XP, Vista, Windows 7 dan Windows 8.

Ninja : Note Windows 64-bit (x64)


 Pengguna sistem operasi Windows 64-bit (x64)  menggunakan perisian yang direka khas untuk platform Windows 7 x64 dan ianya dioptimasi supaya lebih laju, stabil dan selamat.


Menggunakan Ram 4 GB atau lebih, saya cadangkan anda untuk menggunakan 64-bit Windows bagi menggunakan sepenuhnya keupayaan Sistem.

Ninja : Aduhai! Seribu Kali Sayang - Saleem IKLIM



Aduhai Seribu Kali Sayang

Ninja : Better Pop Up Blocker (Chrome)



Description
Meningkatkan pop Chrome Google up dengan menyekat pop up tingkap dibuka oleh javascript & gangguan lain yang ia rindukan.

Ninja : Kenangan



Ninja : Note Idm






Ninja : PerMohonan Minta Pertolongan


Baiklah inilah masa yang sesuai..


Konspirasi : Mengupas Konspirasi Freemason dalam Filem "Sherlock Holmes"




Anak-anak usia sekolah di negeri kita mungkin sangat akrab dengan komik animasi Jepun (manga) berjudul "Detektif Conan" karya Gosho Aoyama yang menceritakan tentang lika-liku seorang detektif SMU bernama Sinichi Kudo dalam menghadapi organisasi kawanan jubah hitam yang telah meracuninya dengan formula APTX 4869 sehingga tubuhnya mengecil. Demi mencari ubat penawarnya dan untuk mengetahui lebih dalam tentang organisasi tersebut, Sinichi terpaksa merahsiakan identitinya dengan tetap menyamar sebagai anak-anak kecil bernama 'Conan Edogawa'.
 
Return to top of page SiteMap Follower TV Online Copyright © 2010 - 2016 | All Rights Reserved | SaHaBaT BUKIT BOTAK Edited by LAG