Tutorial : Kaedah memasang Extension yang bukan dari Chrome Store



Anda tidak akan dapat memasang extension yang bukan berasal dari Chrome store secara terus ke dalam pelayar web. Jadi, mari teruskan dengan cara-cara untuk memasang extension yang bukan berasal dari web Chrome store.

Buka web untuk memuat turun extension. (e.g userscript) kemudian cari extension yang anda mahu. Gunakan search untuk pencarian lebih pantas. Selesai memilih extension yang anda mahu, klik kanan pada butang Install dan pilih Save link as... dan simpan fail tersebut di bahagian Desktop.

Nasihat : Penulisan Dalam Agama - Kenali Penulisnya Dahulu





Penulisan Dalam Agama - Kenali Penulisnya Dahulu

Oleh : Ustaz Adlan Aziz

Kepada mereka yang gemar membeli dan membaca buku-buku agama, ia merupakan satu sikap yang amat baik dan patut diteruskan. Namun untuk memantapkan lagi pembacaan, pembaca perlu berhati-hati dalam memilih bahan bacaan yang ingin dimiliki. Di antara perkara yang perlu dititik b
eratkan ialah - mengenali penulisnya terlebih dahulu.

Nasihat : TERBONGKARNYA AGENDA KRISTIAN UNTUK MALAYSIA DI JERUSALEM......



TERBONGKARNYA AGENDA KRISTIAN UNTUK MALAYSIA DI JERUSALEM......

Seorang ustaz yang juga merupakan seorang pendakwah yang terkenal dan sering muncul dalam prog

am keagamaan di kaca televisyen, sering ke Palestin membawa rombongan pelancong muslim melawat Baitulmuqaddis serta menjelajah bumi para Anbiya'. Beliau adalah Ustaz Muhammad Al-Amin juga seorang blogger popular yang sering menjadikan usaha dakwahnya di peringkat antarabangsa sebagai pengisian di dalam blognya, http://www.ustazamin.com/.


Info : M’sia Perlu Pembangkang Yang Berkualiti



SHAH ALAM – Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, yang menjadi tumpuan politik tempatan ekoran kenyataan kontroversi sejak baru-baru ini, mengakui negara demokrasi memerlukan pembangkang.
Bagaimanapun menurut beliau, barisan pembangkang itu sewajarnya terdiri daripada barisan “berkualiti” untuk menstabilkan hala tuju negara.

Info : Masjid Jamek Negeri Sarawak



MASJID Jamek Negeri Sarawak dirasmikan pembukaannya oleh Yang Dipertua Negeri Sarawak, Tun Ahmad Zaidi Adruce Mohammad Noor pada 16 Rabiulawal 1411 Hijrah bersamaan 5 Oktober 1990.

Ninja : Note links for sketches rendering and design


 links for sketches rendering and design


Doa : Note ANDAI HARI INI AKU DIMAKAMKAN




ANDAI HARI INI AKU DIMAKAMKAN
Karya : Remy Soetansyah

Info : Kesah Nabi Uzair a.s.



Allah s.w.t berfirman:

"Atau apakah (kamu tidak memperhatikan) orang yang melalui suatu negeri yang (temboknya) telah roboh menutupi atapnya. Dia berkata: 'Bagaimana Allah menghidupkan kembali negeri ini setelah hancur?', maka Allah mematikan orang itu seratus tahun, kemudian menghidupkannya kembali. Allah bertanya: 'Berapa lama kamu tinggal di sini ?' Ia menjawab: 'Saya tinggal di sini sehari atau setengah hari.' Allah berfirman: 'Sebenarnya kamu tinggal di sini selama seratus tahun lamanya; lihatlah kepada makanan dan minumanmu yang belum berubah; dan lihatlah kepada keledaimu itu (yang telah menjadi tulang-belulang): Kami akan menjadikan kamu tanda kekuasaan Kami bagi manusia; dan lihatlah kepada tulang- belulang keldai itu, kemudian Kami menyusunnya kembali, kemudian Kami membalutnya dengan daging.' Maka tatkala telah nyata kepadanya (bagaimana Allah menghidupkan yang telah mati) dia pun berkata: 'Saya yakin bahawa Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu.'" (QS. al-Baqarah: 259)


Freesoftware : DriverPack Solution 11




DriverPack Solution 11
DriverPack Solution 12.3 of the most powerful manager for automated driver installation. Scans your computer hardware and offers a download from the Internet unidentified driver. Quickly, efficiently and completely FREE

Tutorial : Untuk menukar bitmap kepada grafik vektor di Adobe Illustrator CS


Untuk menukar bitmap kepada grafik vektor di Adobe Illustrator CS

Tutorial : Facebook Logout Url



 I need a URL link that logouts the user. 

Tutorial : Cara Menginstall JCreator



Tahap awal, sebelum mengginstall Java, terlebih dahulu harus menginstall JDK (Java Development Kit) dan Java API Documentation. mendownloadnya halaman resmi java, di http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html

Ninja : Note Belajar Adobe Flash Dari Youtube


Adobe Flash (dahulunya dikenali Macromedia Flash) adalah satu platform multimedia yang digunakan untuk menambah animasi, video, dan interaktiviti ke laman web.


Flash Animation Tutorials

Konspirasi : Cara Dajjal Mencari Imam Mahdi



Sumbernya di : http://ibnuyaacob.org/?p=86



* Kaedah pencarian ini sekadar teori untuk mengesan cara Dajjal mencari Imam Mahdi.
Cara tersebut ialah penggunaan Face Recognition Technology (Teknologi Pengenalan Wajah).
Melalui beberapa ciri pada wajah kita, sistem ini boleh mengesahkan siapakah orang itu. Sistem akan mengimbas wajah dan menyimpannya di dalam database. Kemudian database akan melakukan kerja konfugurasi penyesuaian dengan data-data sedia ada. Dalam beberapa saat sahaja komputer akan memaparkan identiti lengkap orang tersebut.

Info : Olimpik 2012 : Agenda terakhir Dajjal Laknatullah?





Serta agak sibuk mencari ilmu-ilmu tentang kedatangan Dajjal. Artikel kali ini saya hendak menyampaikan mesej kepada para pembace mengenai siapa sebenarnya dajjal laknatullah dan sukan Olimpik London 2012. Memang penuh rahsia disembunyikan oleh ejen-ejen freemason ini mengenai majlis berprestij. 


Ninja : Note Kamus Command Prompt


"Kamus Command Prompt"



A
ADDUSERS = Add or list users to/from a CSV file
ARP = Address Resolution Protocol
ASSOC = Change file extension associations•
ASSOCIAT = One step file association
ATTRIB = Change file attributes

Ninja : AVG ANTIVIRUS UPDATE


Photo 0567


Perform all updates from the AVG Free interface.
Program can distinguish between full and differential updates; 
while this page offers only full update files for download.

Ninja : UMobile Firmware Upgrade




Get your devices running in tip-top shape with the latest firmware upgrades and enjoy improved performance. Simply select your device and download the upgrade package to get started.

Ninja : Google By Countries


Graph of most popular countries among blog viewers

Searching Google By Countries
Negara-negara yang telah melawat Blog saya.
Saya Ucapkan Terima Kasih. 
**// Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin

FreeSoftware : Microsoft Office and Windows Toolkit 2 3 2




Bugs/Quirks/Incompleteness-Almost all EZ-Activator settings apply only to office.-Readme is currently inconsistent but generally applies to windows the same as office.-I plan to add more Windows stuff but would like some ideas and want to get this out early in the development stage. A BETA of mine is usually just bug testing and last minute feature additions.-Currently using OTK changelog/Readme.-This topic still says references being BETA. This will change with MTK 3.0, which will have a new UI.

Ninja : Note Free Online OCR



OnlineOCR.net adalah perkhidmatan percuma dalam "mod tetamu" (tanpa pendaftaran) yang membolehkan anda untuk menukar 15 imej setiap jam.

 

FreeSoftware : XAMPP


XAMPP



Ramai orang tahu daripada pengalaman mereka sendiri bahawa ia bukan mudah untuk memasang pelayan web Apache dan ia menjadi lebih sukar jika anda mahu untuk menambah MySQL, PHP dan Perl.


FreeSoftware : PDF Password Remover Tool


Remove PDF Passwords
PDF Password Remover tool

FreeSoftware : advanced uninstaller Pro



Advanced Uninstaller Pro mempunyai Monitor Pemasangan yang menjejaki semua perubahan yang dilakukan ke komputer anda semasa pemasangan perisian cara ini anda boleh kemudian sepenuhnya uninstall mana-mana program dan memastikan tidak ada yang ketinggalan. Advanced Uninstaller Pro mampu untuk uninstall program tanpa sebarang jejak.

Tutorial : Bagaimana Untuk Keluarkan Penyulitan BitLocker dalam Windows 7




complete2
Masa lalu, kami mengambil menyulitkan dan menambah kata laluan untuk usb untuk keselamatan dalam Windows 7 menggunakan BitLocker To Go. Secara keseluruhan, utiliti adalah sangat berguna tetapi malangnya ia tidak akan dimasukkan ke dalam edisi Home Premium Windows 7. 



FreeSoftware : PDF file viewer


Adobe Reader

Adobe Reader perisian ialah standard global untuk perkongsian dokumen elektronik. Iaadalah penonton fail PDF yang boleh membuka dan berinteraksi dengan semua dokumen PDF


Ninja : Game Company of Heroes Yang Diminati



Game Company of Heroes  adalah game diminati oleh kami. 
Dan mempunyai 15 misi yang harus diselesaikan.

Ninja : Note menambah gaya teks asas di google Plus





+Thubat

Tambahkan beberapa pemformatan asas.Anda boleh menambah gaya teks asas kepada beberapa teks di Plus Google anda.

Tutorial : Gambar Games Dekstop Background



Ingin mencari Gambar Games Dekstop Background yang menarik. 
Dan Anda Ingin  mendapatkan Gambar Games Dekstop Background  dengan percuma.

Info : Hacked blog hazanis.blogspot.com telah di ceroboh



Pastikan anda lebih berjaga-jaga.
Mereka Telah beraksi semula..^.^

FreeSoftware : PDF Unlocker




Unlocker PDF installable program Windows yang akan mencari kata laluan pemilik failPDF. Unlocker PDF bekerja lebih seperti PDFCrack tetapi sebaliknya aplikasi Windows asli, menjadikan ia agak mudah untuk digunakan walaupun nyata lebih perlahan.

Info : Istilah-istilah dalam dunia siber



Berikut Istilah-Istilah dalam Dunia Siber yang Perlu Kamu Ketahui :


1). Bug
-> Kesalahan pada pemrograman yang menyebabkan sistem dapat dieksploitasi atau error dengan kondisi tertentu. Dalam web hacking, terdapat beberapa bug seperti RFI, LFI, SQLi, RCE, XSS, dll.

2). Patch
-> Perbaikan terhadap bug dengan mengupdate sistem yang memiliki vurnerable system.

FreeSoftware : Notepad++ is a free


Notepad++ Download

Notepad + + adalah percuma (seperti dalam "kebebasan bersuara" dan juga "bebas") penyunting kod sumber dan penggantian Notepad yang menyokong beberapa bahasa. Berjalan dalam persekitaran MS Windows, penggunaan ditadbir oleh LesenGPL.

Ninja : Note Menggunakan Website Tanpa Mendaftar





Forum yang boleh di access dengan mengunakan method ni terhad untuk web sahaja.

FreeSoftware : Rar Repair




RAR Repair 1.2 Full Version adalah sebuah software yang dapat digunakan untuk merepair file RAR, misalnya file tersebut corrupt atau sebagainya. 

Ninja : Note Muat turun dari scribd tanpa akaun / login

Ninja : Note 10 June 2012 PerturnAgaN...




MajliS PerturnAgaN...

Info : PTPTN Pelajar Kuis Juga Dibekukan

PTPTN Pelajar Kuis Juga Dibekukan : sebelumnya di artikel lepas adalah Unisel dan kini PTPTN pelajar Kuis juga dibekukan.



Datuk Ismail Mohamed Said yang adalah Pengerusi PTPTN ketika dihubungi WebBerita semalam mengesahkan kemudahan bantuan kewangan PTPTN turut dibekukan kepada pelajarKuis buat sementara waktu sama seperti tindakan yang berkuatkuasa ke atas Unisel.

Info : Link Download Games bukan diAdroid Market




Link Download Games bukan diAdroid Market

Nasihat : Penjelasan Hadith Palsu Riwayat Facebook



Alhamdulillah, memberi peringatan terhadap bahaya penyebaran hadith palsu memang baik. Namun sekiranya menyebarkan hadith yang kononnya dikatakan PALSU sedangkan ada yang bertaraf HASAN. Maka ini dinamakan satu jenayah ilmiyyah dan satu bentuk pembohongan terhadap Rasulullah ! 

Oleh itu, dengan inisiatif beberapa sahabat yang menyedari perkara ini telah turut sama mencegah kemungkaran yang dilakukan oleh  individu/golongan yang anti hadith dhoief dan mengelirukan umat Islam yang menyebarkan  kononnya semua hadith yang dimuatnaik dalam youtube susunan mereka (20 Hadith Palsu Riwayat Facebook) adalah PALSU kesemuanya.


Ninja : Note Adobe Flash Jalan Pintas




Bagaimana untuk Percepat workflow anda dalam Flash dengan Pintasan Papan Kekunci:

Berikut adalah beberapa kekunci pintas asas tetapi asas yang akan membantu anda dengan ketara dalam proses mencipta dan animasi dalam Flash.

Ninja : Note web kenapa page ustazazhar.net/v01/ tidak boleh dibuka


Bukti memang tak boleh buka atau provider saya yang sekat.

Kenapa yeap tak boleh buka wep page ustazazhar.net/v01 seperti biasa.
Tak kan lah benda macam ini pun nak sekat. 
Ingat juga down tetapi apabila disemak tengok la www.websitedown.info/ustazazhar.net tak down pun...
(Last updated @ 06/01/2012 23:41:38
)

Ninja : Note Riba'



Hutang perlu dibayar TETAPI RIBA perlukah DIBAYAR.

Ninja : Adakah anda memuat turun Perisian Percuma dari laman web UN-OFFICIAL?


Saya tahu anda adalah pro dalam mencari dan memuat turun perisian cetak rompak,dan saya pasti anda sedar risiko di belakangTetapi bagaimana pula dengan sumber terbuka dan perisian PercumaAdakah anda memuat turun mereka daripada mana-mana laman web pihak ke-3 atau rangkaian perkongsian faildan sedar ianya berRisiko.

Ninja : Note Backtrack


Entry ini adalah untuk saya abadikan kepada sahabatku yang masih belajar untuk mengunakan operation system backtrack. Belajarlah dan jangan berputus asa selagi unifi sebelah rumah anda tidak anda tawan..hikhik...

FreeSoftware : Free Download Manager



Apakah Pengurus Free Download Ia adalah yang berkuasa, mudah digunakan dan download percuma sama sekali pemecut dan pengurus. Selain itu, FDM adalah 100% selamat, perisian sumber terbuka yang diedarkan di bawah lesen GPL. 

Info : Akta Keterangan (Pindaan) 2012 Berkuat-Kuasa Mulai Esok – 1 Jun 2012



Dengan media baru yang semakin popular, termasuk blog, Facebook dan Twitter, serta dalam usaha untuk menjadikan rakyat lebih bertanggungjawab terhadap aktiviti mereka di atas-talian, kini ia telah pun ditetapkan yang mana Akta Keterangan (Pindaan) 2012 bakal dikuat-kuasakan bermula esok, iaitu 1 Jun 2012.

Info : Group Hacker Malaysia ? Update v.1



" Berjuanglah dan berusahalah demi islam dan kebenaran..
kerana kemenangan itu berpihak kepada kebenaran.. "

Sebelum ini saya ada menyenaraikan senarai group hacker Malaysia yang saya tahu di entry ini [ HACKER MALAYSIA ]. Senarai hacker malaysia Atau Lebih Kurang Jumlah Group Hacker Malaysia..?

Ninja : "Kasih Sayang Boleh Dibeli" Sahabatku


Kasih Sayang Boleh Dibeli adalah Ungkapan dari Sahabatku...lalu ditanyakan kepadaku 
APAKAH KEGUNAAN WANG yang sebenarnya lalu saya tidak menjawapnya dan dia berdehem sendiri sambil memberitahu kepadaku WANG UNTUK MEMBELI KASIH SAYANG. Ungkapan yang cukup ringkas tetapi penuh makna yang tersirat yang sukar saya fahami..

Ninja : hurm Google plus kasi Amaran Pula..


Klick untuk pembesaran

Hurm..nak buat macam mana jadi terpaksalah tukar nama samaran lagi..^.^
Asyik-asyik kena Embush dengan Google ini..Adui..^.^

Nasihat : Hukum Tahlil - Ustaz Azhar Idrus

Hukum Tahlil - Ustaz Azhar Idrus





Jangan la melenting kalau pendapat anda tak sama dengan orang lain...

 
Return to top of page SiteMap Follower TV Online Copyright © 2010 - 2016 | All Rights Reserved | SaHaBaT BUKIT BOTAK Edited by LAG