Toturial : Cara Untuk Install Font Arab Pada Windows 7



Kami akan Share cara agar Microsoft Office dapat kita gunakan untuk menulis huruf Arab dan tentunya tanpa bantuan software

Yang kami uji kali ini adalah Microsoft Word 2010 namun trik ini juga dapat digunakan untuk versi Microsoft Word 2007 ataupun 2003.

Info : 13 perisian yang anda perlu ada


13 perisian yang anda perlu ada untuk belajar dunia tech
Security/Hacking Tools & Utilities

Bunga Kertas (Kuala Lumpur)

TrialSoftware : Service Pack 1 for Microsoft Office 2010

DSC_0039_2

Software : Service Pack 1 for Microsoft Office 2010 

Ninja : Senarai Operating system Yang kami Tahu


Dalam berjuta-juta system Operating system
Kami nak senaraikan
Sebanyak yang mungkin kami ingat

Bunga Kertas (Kuala Lumpur)
Gambar adalah Hiasan semata-mata

FreeSoftware : OS Linux Mint


Linux Mint is free of charge os
disebabkan kemalasan yang melampau nak share 
os percuma tak perlu nak crack-crack dah 
downloads dan install jerw lepas tu guna 
kalau nak kasi best google it.






Tutorial : Tambah 125x125 Slot Iklan Untuk Blog Anda


Hari ini kami bosan jadi kami nak 
berkongsi cara-cara untuk letak gadget iklan untuk blog
yang macam kat bawah nie..
Iklan 125x125 tapi yang bawah ni bukan 125x125:-


Ninja : Kenangan Cinta Bersama Kami


Hehe..Nak Share benda ini supaya tidak dilupakan oleh kami..
Tajuk ini memang terbaik..tak ada kena mengena..hehe~~
Apa yang patut ada dalam Komputer kami ..
Inilah dia software yang kami selalu gunakan..

Nasihat : Apabila mati seorang anak Adam....



Bunga Kertas (Kuala Lumpur)
Gambar adalah Hiasan semata-mata


SABDA Rasulullah s.a.w. bermaksud : 
“Apabila mati seorang anak Adam, maka putuslah amalannya melainkan tiga perkara; iaitu sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan dan anak yang salih yang mendoakan baginya.”

Info: Kes Murtad di Malaysia







Assalamualaikum wbt...
mugkin ramai yang sudah tau perkara yang hendak diperkatakan ini, tapi sekadar ingat-mengingati jua..~

'Pernah dengar cerita Aisyah Bukhari yang murtad tak lama dulu? Suratkhabar banyak menutup kes ini kononnya untuk menjaga perkauman, tak nak terjadi kacau bilau. Kes Aisyah yang murtad dan banyak kes murtad lain ditutup sedemikian rupa atas alasan bercinta, ikut boyfriend.

Tutorial : Cara Untuk Mereset Error E07 pada Printer Canon MP258


Bunga Kertas (Kuala Lumpur)

**//Printer Canon MP258




Cara Untuk Mereset Error E07 
pada Printer Canon MP258

Tutorial : Melajukan speed download Internet Download Manager IDM


Walaupun benda ni ramai dah tahu 
saja nak berkongsi dengan korang

DSC_0039_2

Nasihat : Hukum - Salam / Assalam / Assalamualaikum



Sedikit bingkisan dari kami ini..
Untuk diperdengarkan..
Hadamkan lah yeap...
Maaf..

Bunga Kertas (Kuala Lumpur)
Gambar adalah Hiasan semata-mata

 
Return to top of page SiteMap Follower TV Online Copyright © 2010 - 2016 | All Rights Reserved | SaHaBaT BUKIT BOTAK Edited by LAG