FreeSoftware : OS Linux Mint


Linux Mint is free of charge os
disebabkan kemalasan yang melampau nak share 
os percuma tak perlu nak crack-crack dah 
downloads dan install jerw lepas tu guna 
kalau nak kasi best google it.


Tentang os Linux Mint

Tujuan Linux Mint adalah untuk menghasilkan sistem operasi yang moden, elegan dan selesa yang kuat dan mudah untuk digunakan.
Bermula pada tahun 2006, Linux Mint kini rumah operasi 4 yang paling digunakan secara meluas sistem di belakang Microsoft Windows, Apple Mac OS dan Canonical, Ubuntu.
Antara sebab-sebab kejayaan Mint Linux adalah seperti berikut:
  • Ia berfungsi keluar dari kotak, dengan sokongan penuh multimedia dan amat mudah untuk digunakan.
  • Ianya kedua-duanya percuma kos dan sumber terbuka ..
  • Ia didorong oleh masyarakat. Pengguna digalakkan untuk menghantar maklum balas kepada projek supaya idea-idea mereka boleh digunakan untuk memperbaiki Mint Linux.
  • Berdasarkan Debian dan Ubuntu, ia menyediakan kira-kira 30,000 pakej dan salah satu pengurus perisian yang terbaik.
  • Ianya selamat dan stabil.Terima kasih kepada pendekatan konservatif untuk kemas kini perisian, Pengurus Kemaskini yang unik dan kekukuhan seni bina Linux, Linux Mint memerlukan penyelenggaraan yang sangat sedikit (tidak terurus, tiada antivirus, tiada anti-spyware ... dan lain-lain).


Apa itu Linux Mint?

Linux Mint ialah sistem operasi berasaskan Linux percuma yang direka untuk digunakan pada komputer desktop.

Apakah Linux Mint sesuai untuk individu?

Ya, sudah tentu. Kami percaya Linux adalah sistem operasi yang terbaik di pasaran. Terdapat lebih daripada 300 edaran Linux aktif dan kami sedang berusaha keras untuk menjadi penyelesaian terbaik untuk desktop anda. Pertandingan ini adalah sukar, kerana terdapat besar yang lain sistem pengoperasian desktop dan pengagihan di luar sana. Kami orang-orang yang beriman dalam kualiti desktop kami dan banyak idea-idea yang hebat. Jika komputer anda adalah PC dan anda mempunyai lebih daripada 512MB RAM, anda berhutang kepada diri sendiri untuk mencuba Mint Linux dan lihat apa yang anda fikirkan tentang. Kami suka mendengar mengenai pengalaman anda dan mendengar dengan berhati-hati dengan cadangan anda, jadi sila beri maklum balas kepada kami.

Linux Mint Releases*//Screenshots
Click on a  Screenshots to view the screenshot.

sumber : http://www.linuxmint.com/release.php?id=17


Sumber : Admin & Crew http://ninja92lag.blogspot.com/ 

 
Return to top of page SiteMap Follower TV Online Copyright © 2010 - 2017 | All Rights Reserved | SaHaBaT BUKIT BOTAK Edited by LAG